При засилен интерес премина първото събитие от проекта Startup Chengene

When

15.07.2022    
All Day

Предприемачи и инвеститори от цялата страна, представители на фондове за рискови капитали, ментори и бизнес ангели се събраха в Ченгене скеле, за да оценят финалистите в акселераторска програма на Фонда за ускоряване и начално финансиране Innovation Capital – Pitch @ The Beach. Това е третото събитие на Фонда, което се организира на брега на морето с подкрепата на Община Бургас и първото по проект „Startup Chengene“.
На финала на Pitch @ The Beach, 8 стартиращи компании представиха своите проекти в областта на електронната търговия пред специално селектирано жури, представители на бизнеса и гости.
Събитието, което бе открито от зам.-кмета по стратегическо развитие на Община Бургас – г-жа Весна Балтина, бе организирано в два панела от по четири презентации, а в почивката всеки от кандидатите можеше да обсъди идеите си с присъстващите предприемачи и бизнес ангели.

На специалния демо ден на плажа, 4 иновативни стартиращи компании получиха предложения за инвестиция на общо стойност от 200 000 евро /всеки по 50 000 евро/ от Innovation Capital. Това са PriceMind, Revio, Push Marketplace и Млад изобретател. Освен четирите компании получили финансиране, от фонда за дялов капитал продължават работа и с други 4 стартъпи, така че да подкрепят бизнес идеите им. Всяка година мястото, на което се провежда събитието е специално подбрана локация, която представя основните принципи при подбор на победителите в програмата, а именно иновативен подход, идейност, възможности за реализация и уникалност. Kaто такова място, организаторите припознаха Рибарско селище „Ченгене скеле“, което освен потенциал за развитие на туризма, предоставя отлични условия за дистанционна работа и провеждане на събития, насочени към създаване и култивиране на стартъп екосистема.
Това е първото от поредица събития, които Община Бургас планира за това лято, в рамките на проект „Startup Chengene“, насочен към развиването на икономическия и туристическия потенциал на Ченгене скеле и обособяването му като  алтернативно пространство за развитие, предприемачество и иновации.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *