Демо ден Able Weekend Activator

When

24.07.2022    
0:00

„Осмелете се да излезете извън зоната си на комфорт, вярвайте в идеята си и рискувайте.“
Това беше посланието на екипа на Nooka – печелившият предприемачески проект в предизвикателството Able Weekend Activator.
В неделя, на 24 юли, в Ченгене скеле се проведе последният етап на ултимативната предприемаческа програма ABLE Activator.
Мисията на предприемаческата програма ABLE Weekend Activator е да даде възможност на млади, проактивни хора в България да развиват своите идеи до реални работещи проекти и бизнеси чрез менторство, контакти и насоки.
Двудневното предприемаческо предизвикателство ABLE Weekend Activator се организира съвместно с Община Бургас и даде възможност на 35 проактивни млади хора да поставят основите за развитие на бизнес и социални проекти само в рамките на 48 часа. За всички активности участниците ще получават насоки от двамата основни лектори и фасилитатори на събитието – Естел Василева и Иван Шарланджиев.
Най-вълнуващата част на събитието е представянето на финалните проекти пред селектирано жури от успешни  предприемачи и бизнес на т.нар. Демо ден. В края на неделния ден, екипите имаха възможност да представят резултатите от 2-дневната си работа и с помощта на жури, и предварително зададени критерии за оценка, ще бъде излъчен екип-победител. Към жури-панела се присъединяват Илия Кръстев, изпълнителен директор на компанията A Data Pro, Павлина Янакиева, изпълнителен директор на Българския иновационен хъб, Ивелина Стратева, директор на дирекция „Икономика и стопански дейности“ в Община Бургас и професионалисти с богат бизнес опит от страна на спонсорите ни – ABF, SoftServe,
Pontica Solutions.
На финалите всички екипи представиха резултатите от двудневната си работа и получиха обратна връзка за положените усилия от специално селектирано жури от успешни предприемачи, инвеститори и бизнес специалисти.
На база на предварително зададени критерии за оценка беше излъчен екип-победител, а именно отборът на NOOKA. Тяхната идея е свързана с оптимизиране на home-office средата (средата за работа от вкъщи), което да помогне потребителите да се справят с предизвикателствата на работата от вкъщи и да водят по-пълноценен живот, предоставяйки им автоматизирано решение за закупуване на функционални и естетични интериорни предложения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *