Spinoff Bulgaria уловени в мрежата на Startup Chengene skele

When

01.09.2022    
18:00 - 21:00

Участниците и гостите в първата конференция в рамките на инициативата “Spinoff Bulgaria” избраха да приемат нашето предизвикателство да организираме тяхното събитие при нас на 01 септември.

Събитие с над 50 интернационални участници и над 150 гости от цяла свят, конференцията е първа по рода си у нас и цели да постави началото на изграждане на устойчива спиноф екосистема и култура, която до 2030 г. да създаде над 100 нови технологични стартъпи, произхождащи от науката, университетите или съществуващи големи компании. По дефиниция спинофът (Spinoff) e новосъздадена компания с висока добавена стойност, която се създава отделно и независимо от съществуваща организация (университет, МСП, корпорация), и която  притежава нова стойност и нова стратегическа цел, стимулира научноизследователската и развойна дейност, приемането на иновации и привличането на инвестиции за тях.

А какво подготвихме ние за тях? Уникално посрещанe с традиционно за местността кулинарно изкушение – любимите ни миди на ламарина, изпечени пред тях за директна консумация, гарнирани с нашата специално разработено рибарско пиво „Ченгене скеле“.

А после, после оставихме нашия местен аниматор – рибарят Гошо Чикагото, да сътвори своята магия, като потопи гостите ни в тайните на рибарския занаят чрез истории, демонстрации и най-вече чрез своята любов и страст към занаята.

И какъв по-подходящ завършек на вечерта от коктейл сред природата, с най-вкусните морски деликатеси, разхлаждащия полъх на морския бриз, свежия въздух на гората и разбира се незабравимите залези на Ченгене скеле.