Startup Chengene разширява партньорската си мрежа

When

25.10.2022 - 26.10.2022    
All Day

Rural is the new cool беше основното послание на създадената от HUAWEI EU Женска академия за иновации в селските райони – новаторска програма на Европейската академия за лидерство, която събира на едно място талантливи жени от 15 различни селски райони в Европа. В рамките на седемдневна интензивна програма участниците имат възможност да водят диалог и да се учат от ментори и експертни лектори, привлечени от цяла Европа.

За нас беше изключителна възможност да бъдем поканени като участници в панел за очертаване на възможностите за развитие на селските региони, в рамките на който споделихме пътя, който сме извървели до момента, предизвикателствата, пред които сме се изправяли и очертахме плановете ни за бъдещето на нашия селски регион – Ченгене скеле – място, съчетаващо история, традиции и иновации. Ключовите елементи за превръщане на селата в привлекателни места за работа и живеене са свързаност и екосистемен подход, подкрепа за местните таланти и инвестиции. Красотата на селските райони ще живее, докато техните жители могат да си осигурят достоен живот – а предстои стръмен път към преодоляване на разделението между селските и градските райони и постигане на равни възможности за европейците в селските райони, особено за жените.

Основната цел на академията е да преодолее двойното разделение – между половете и между градските и селските райони – което пречи на жените в селските и обезлюдените райони да се превърнат в лидерите, от които се нуждае нашият свят.

В рамките на събитието се запознахме с блестящи лектори, сред които висши държавни служители и бизнес лидери, с представители на рибарски селища в Испания, с които обсъдихме бъдещи възможности за сътрудничество и с 15 вдъхновяващи, целеустремени и силни жени от селски райони от различни точки на света, изпълнени с желание и стремеж да търсят решения, които могат да доведат до осезаеми резултати в техния регион.